Teklif Al

2021 Web Tasarım ve Grafik Tasarım Trendleri (3 Logo Tasarım Önerisi)


Yeni normalimize doğru ilerlerken, davranışlarımız ve yaşam tarzlarımız değişmeye başladı. Teknolojiye ve toplumsal değişikliklere her zamankinden daha hızlı ve daha iyi uyum sağlar olduk. Son teknoloji web tasarımı, tasarımın tüm alanlarında bir dalgalanma etkisi yaratıyor. Hem derinlik ve gerçekliğe yönelik eğilimleri hem de eğlenceli ve basitliği yansıtan ilginç bir yükselişi görüyoruz. 2021'den ilham alın! Web tasarımı trendleri ve grafik tasarım trendleri için okumaya devam edin.


2021 Web Tasarım Trendleri Neler?

2021 Web Tasarım Trendleri Neler? Web tasarımı, normal grafik tasarım trendlerinden, sanal ortamın sebep olduğu farklılıklara sahiptir. Yeni yılda bu konuda eğilimlerin şöyle olacağı görülüyor.

  1. Duygusal tasarım ve El Yazısı
  2. Fütüristik Ayrıntılar ve Göz Alıcı Renkler
  3. Siyah-Beyaz tasarımlar
  4. Zamansız çizgiler kullanarak minimal tasarım yapmak
  5. Karanlık Mod

2020 yılında da görülen bu trendler, internet kullanıcıları tarafından oldukça sevilmiş durumda. Özellikle azımsanmayacak derecede kişi, telefonlarını, sosyal medya hesaplarını karanlık modda kullanıyor. Bu sebeple 2021 yılında geçmiş yılın trendleri, güçlenerek devam edecek.

Grafik Tasarım Trendleri

Grafik tasarım trendleri, bir firmanın ya da şirketin kendini daha iyi duyurması için en önemli tasarım hususlarından. Çünkü tasarımcıların güncel trendleri takip etmemesi ve buna yönelik fikirler geliştirmemesi, tüketicilerin ilgisini çekmek için yeterli değil. Peki, 2021 yılında grafik tasarım trendleri neler?

1. 3D Tasarım

Özellikle son yıllarda ortaya çıkan ve hızla gelişen bu kavram, gelecek yılda tasarım sektöründe hâkim durumda olacak trendler arasında. Üç boyutlu tasarımlar videolar ve görsellerde kullanılmakta olup, internet sitelerinde de tercih edilebilir.

2. Emoji Tasarım

Emojilerin ilk hayatımıza girdiğinden beri dünyanın her köşesinde hemen sevildiği aşikâr. Bu nedenle yıllardan beri gündemde olan bu trend, 2021 yılında da durumunu koruyacak. Eğer çarpıcı tasarım fikirleri düşünüyorsanız, emojiler size özgün bir düşünce getirebilir.

3. Kaynağını Doğadan Alan Fikirler

Bilindiği üzere kozmetik, bakım ürünleri ve besin takviyeleri gibi ürünlerde doğa etmeni oldukça yaygın kullanılmakta. Önümüzdeki sene de devam edecek olan bu trend, yaratıcı karaktere sahip tasarımcıların elinde harikalar meydana getirebilir.

4. Tipografi Tasarım

Yeni bir trend olan bu kavram, temel olarak metin hizalama konusunda tasarımcılara esneklik sağlamakta. Tabi bunun için hizalama ve simetri hastalıklarınızın olmaması gerekli.

5. Altın Tasarım

2021 yılında ön plana çıkacağı görülen diğer fikir olan altın tasarım, gümüş ve altın renklerinin projelerde daha çok kullanılmasını kapsıyor.

6. Düz Simgeler ve Renkler

2021 yılı sadece yeni tasarımların ortaya çıktığı değil, eskiye dönüşün de görüleceği bir yıl olacak. Eski yıllardan hatırlanacak olan düz renklerin ve simgelerin kullanımı artık tekrar öne çıkıyor.

7. Veri Görselleştirmeleri

Tasarımın daha basit olduğu veri görselleştirmede tüketiciyi yormadan, müşterinin arzu ettiği mesajı gönderilmesi amaçlanıyor.

8. Vintage

Eskiye dönüşün daha net görüldüğü Vintage trendiyle, geçmişte kullanılan renklerin, stillerin ve efektlerin canlanacak.

Dolayısıyla 2021 yılı, bir nevi eski ve yeni trendlerin birleştiği bir yıl olacak. Eğer tasarımcıysanız, kendinizi bu konularda hızlıca geliştirmeniz, müşterilerinizin son stilleri yakalamasına ve adını duyurmasında yardımcı olacaktır.

2021 Yılında Ön Plana Çıkacak 3 Logo Tasarım Trendi

Logo tasarımları, firmaların ve markaların tüketicilerin aklında kalması için ön önemli etmen. Bu nedenle bu tasarımların dikkatli yapılması ve kolay hatırlanacak yapıda olması gerekli. Grafik tasarım sektörü her sene yeniliklere maruz kaldığı için, 2021 yılında da yeni trendler söz konusu olacak. Peki, 2021 yılında ön plana çıkacak 3 logo tasarım trendi neler?

  1. Basit geometrik şekiller: Bu trend hatırlanacağı üzere, en başta Google olmak üzere, pek çok dünya markası tarafından benimsendi. Ancak bu durum, çoğu kullanıcı için böyle değil. Zira pek çok kullanıcı, Gmail’in geometrik şekillerini beğenmedi. Bunun temel nedeni, şekillerin ayırt edilmekte zorlanılması.

  2. Modern Sembolizm: Grafik tasarımında sembolizm kullanmak, en eski yöntemler arasında. Ancak zamanla beraber günümüze uyarlanan bu kavram, logo tasarımlarında ön plana çıkacak. Burada sembol seçimi oldukça önemli olup, duygunun yansıtılmasında kullanılan temeli meydana getiriyor.

  3. Temsiller ve Otantik Portre Tasarımları: Yeni yıla doğru pek çok markanın tercih ettiği görülen bu trend, 2021 yılında da uzun bir süre devam edeceği izlenimi taşıyor. Özellikle insan yüzlerinden meydana gelen bu trend, duyguların ve düşüncelerin aktarılmasında, tasarımcılara ve markalara büyük kolaylıklar sağlıyor.

2021 yılında ön plana çıkacak 3 logo tasarım trendi, önümüzdeki yıl bir süre bu şekilde devam edecek. Ancak dünya içerisinde bulunduğu pandemi döneminden kurtulursa, yıl içerisinde büyük değişiklikler de meydana gelebilir. Zira bunun temel nedeni, global çapta karantina uygulamalarının, insanların duygu ve düşüncelerine de yansımış olması.

Bu nedenle grafik tasarımcıların, her zaman güncel olayları takip etmesi ve sektörde meydana gelen değişiklikleri ve yeni trendleri keşfetmesi gerekli. Zira tüm markalar ve firmalar kendilerini bu trendlere göre sürekli yeniliyor. Böylece Gmail örneğinde olduğu gibi yeni logo tasarımları beğenilmemiş dahi olsa, tüketicilerin aklında kalıcı yer bulabiliyor.

Etiketler:
  • #logo tasarım önerileri
  • # web tasarım trendleri
  • # grafik tasarım trendleri
Yayınlanma Tarihi: 06 01 2021
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.