Teklif Al

İşletmeler İçin COVID-19 ile Mücadelede Önem Taşıyan Hijyen Kuralları Nelerdir?


İşletmenizde Uygulanması Gereken Hijyen Kuralları

Koronavirüs salgınının yayılım hızını düşürmek, kontrol altında tutabilmek için toplumca dikkatli ve tedbirli olunması gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte ilk olarak kişisel hijyene ağırlık verilmesi gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) herkesin gerektiği düzeyde hijyen sağlaması için aşağıdakileri şiddetle tavsiye etmektedir.

  • Ellerinizi el temizleyicelerle dezenfekte edin veya sabun ve su ile yıkayın.
  • Kendinizle başkaları arasında en az 1 metre mesafe bırakın.
  • Kalabalık yerlere gitmekten kaçının.
  • Göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçının.
  • Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu dirseğinizin iç kısmıyla kapatın veya bir peçete ile kapatıp hemen peçeteyi çöpe atın.
  • DSÖ gibi güvenilir kaynaklardan gelen en son bilgileri takip edin.
el dezenfektani

Tüm bunların yanı sıra işletmenizin de yeni dünya düzenine uyum sağlaması için bir takım hijyen kurallarına uyması gerekmektedir.

İşletmenizin Koronavirüsle mücadeleye destek vermesine yardımcı olacak bazı ilave önlemler hakkında bir içerik hazırladık. İş yerinizi yeni normal hayata hazırlayabilmek için aşağıda sıralanan hijyen kurallarını uygulayabilirsiniz.

2.Sosyal Mesafe Kuralını Önemseyin!

Sosyal mesafe, Covid-19 salgınının yayılmasını kontrol altında tutmak için önerilen en etkili çözümdür.

sosyal mesafe

İşletmenizde sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmak için müşteri ve çalışanlarınızın sosyal mesafesini koruyabilecekleri çalışma tasarımları kullanılmasının faydası olacaktır. Yeni normal düzeninde fiziksel temasın olabildiğince engellenmesi için çalışma ortamındaki kişi sayısının sınırlandırılması doğru bir karar olacaktır. Çalışan personelin dinlenme ve yemek molaları sırasında da mesafeli olmalarına önem verilmesi gerekmektedir. Ayrıca işletmeyi ziyaret eden müşterilerin ve diğer kişilerin hijyen önlemlerini riske atacak davranışlardan kaçınlarının sağlanması ve işletme içerisinde maske gibi ekipmanlarla giriş yapmalarının kural haline getirilmeside gerekli önlemler arasındadır.

Mert Büro personelinin işletmenize bakım ve teknik servis için ziyaret ettiği esnada sosyal mesafeye özen gösterdiğini, üstelik maske ve koruyucu ekipman kullanarak da hijyene dikkat ettiğini belirtmekte fayda var.

4.Müşterilerinizi Bilgilendirin!

İşletmenizin hijyen kurallarını çalışanlarınıza ve müşterilerinize hatırlatmak için Sağlık Bakanlığının paylaşmış olduğu bilgilendirici afişleri asabilirsiniz. Herkesin görüp ulaşabileceği yerlerde asılı olan afişler bilinçlenmeye de yardımcı olacaktır.

Etiketler:
  • #covid19
  • # koronavirüs
  • # hijyenkuralları
Yayınlanma Tarihi: 27 07 2020
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.