Teklif Al

2021 Kahvaltı Trendleri ve Ofis Çalışanları İçin Kahvaltı Tarifleri

Bir tabak üzerinde kızarmış ekmek dilimleri ve haşlanmış yumurta görseli.

2021 yılında her şey gibi beslenme alışkanlıklarımızda değişti, değişiyor. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlayıp bir bardak kahve içmekte artık demode oluyor. Çünkü kahvaltının yıldızı bu sene oldukça parlak. İster mükellef bir sofra olsun, ister hızlıca hazırlanmış bir tost, müsli veya yoğurt olsun artık ilk öğünü atlamak yok! 2021 kahvaltı trendleri, ofis çalışanları için kahvaltı tarifleri, kahvaltıda sağlıklı içecek önerileri ve daha fazlası için okumaya devam edin!

1. Sağlıklı Kahvaltı Önerisi

2021 yılında işe giderken bir poğaça alıp geçmek yerine, evden sağlıklı bir sandviç hazırlayıp yanında götürenlerin sayısı artacak gibi duruyor. Dilediğiniz gibi hazırladığınız bu sandviçler yerine yapabileceğiniz kolay bir tarifimiz var. Geceden hazırlayıp yanınızda taşıyabileceğiniz bir kahvaltılık tarif önerisi! Bu aralar oldukça popüler olan Kahvaltı Salatası!

Kahvaltılık tarif önerisi olan kahvaltı salatası görseli

Kahvaltı Salatası İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta,
  • Mevsim sebzeleri ve yeşillikleri,
  • 1 dilim beyaz peynir,
  • 1 adet galeta ya da wasa,
  • 2 tam ceviz,
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
  • İsteğe göre pul biber ve tuz

Yapılışı

Elmayı derin bir kapta kavurun ve üzerine bir tutam tarçın ekleyin, daha sonra süt ve yulafı ekleyin. Puding kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Pişen yulafınızı bir kavanoza koyun üzerini dilediğiniz malzeme ile süsledikten sonra yemeye hazır. İster kavanozunuzu ofise götürdüğünüzde tüketin isterseniz sıcak tüketin. Afiyet olsun!

Ofis İçin 6 Sağlıklı Atıştırmalık Önerisi başlıklı yazımızı ziyaret etmeyi unutmayın!

2. Daha Çok Bitki

Pandemi yeme içme alışkanlıklarınızı oldukça değiştirdi. Sağlıklı beslenmeye yöneldiğiniz bu dönemde sebze ve yeşillik yeme oranlarıda oldukça yükseldi. Vegan ve vejeteryan beslenmeyi tercih edenlerin sayısıda hatrı sayılır bir şekilde arttı. Dünyaca ünlü fast-food zincirlerinin bile sağlıklı beslenme akımına karşı koyamayacağı ve alternatif menüler çıkaracakları konuşuluyor.

bir tabak üzerinde yeşil renkli sebzeler ve yeşillikler

3. Alo Kahvaltı

Özellikle kahvaltıda tost, pizza, omlet, sandviç sevenler bir telefonla hemen sipariş verebilirler. Ama artık klasik kahvaltı sevenler içinde oldukça çok paket servis hizmeti veren mekanlarda var. Hatta sağlıklı beslenenler için ‘fit kahvaltı’ seçenekleri bile sunuluyor.

4. Konservelerin Devr-i Saadeti

2020 yılında hatırlarsanız herkes o kadar çok konserve hazırlamıştı ki marketlerde konserve kapağı kalmamıştı. Bu yılda durum pek farklı olmayacak. Evde konserve hazırlayanların sayısı artmaya devam edecek. Ne de olsa Çanakkale domatesiyle hazırlanmış konserve ile menemen ve tost sosları hazırlamak için her şeye katlanılabilir!

Ev yapımı domates konservesi görseli

5. Bardaktaki Sağlık

Kahvaltı denilince çay ve kahveden başka bir içeceğe de şans vermek gerekir. Şifa kaynağı bitki çayları, enerji deposu yeşil içecekler, smoothie’ler, dilediğiniz sebze ve meyveden hazırlayabileceğiniz içecekler ve kefir… Hepsi ve daha fazlası 2021’de hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek.

yeşil renkli smoothie görseli

Soğuk Havalara Özel Ballı İçecek Tarifi

Mevsimsel hastalıklara karşı vücudun vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklere ihtiyacı vardır. Ham bal, polen, arı sütü ve propolisler vücudun bu ihtiyaçlarını karşılayarak vücudunuzu zırhlayabilir. Sizde bu doğa mucizelerini tüketmeyi ihmal etmeyin!

bal ve tarçın karışımı içecek önerisi

Bal ve Tarçın Karışımı

Tarçın, içeriği sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyor, stresi azaltmaya yardımcı oluyor diye bilinir. Balın içine tarçın eklenmesi de kan şekerini azaltabilir ve bağışıklık sisteminizi kolesterolden temizleyebilir. Gelin bu içeceği nasıl hazırlandığına göz atalım.

Tüketim Şekli:

  • Tarçın kabuklarını kaynatın.
  • Tarçın suyunu bir bardağa koyun ve içine bir yemek kaşığı bal ekleyin.
  • Bu karışımı her hafta 3 kere düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Daha doğru bilgi edinmek için doktorunuza danışmayı unutmayın!

Etiketler:
  • #kahvaltı trendleri
  • # kahvaltıda ne yapsam
  • # kahvaltı tarifleri
Yayınlanma Tarihi: 10 03 2021
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.