Teklif Al

Masa Başı Çalışanlar için Basit ama Etkili Egzersiz Önerileri


Kendinizi iyi hissetmeniz için masa başında yapılacak egzersizleri sizler için sıraladık. Sürekli oturanlar kaslarını rahatlatmak için ne yapabilir, masa başında yapılacak sırt ve boyun egzersizleri nelerdir, ofis egzersizleri nasıl yapılır ve daha fazlası için içeriğimizi okumaya devam edin!

hhs.gov'a göre;

Her üç yetişkinden yalnızca biri, her hafta önerilen miktarda fiziksel aktivite yapıyor.

Neden bu sayıları değiştirmiyorsunuz?

Evde Veya Ofiste Yapılabilecek Egzersiz ve Yoga Pozları

Modern teknoloji birçok fayda ve kolaylık sağladı ancak büyük bir dezavantajıda var; çoğu insan haftada beş gün, günde sekiz saat(veya daha fazla) masa başında oturuyor. Tüm bunların yanında ise çocukların ev ödevlerine yardımcı olmak, köpeğinize/kedinize bakmak ve akşam yemeği pişirmek gibi bir çok rutin işlerimizide koşturuyoruz. Bütün bu sorumlulukların içinde spor yapmaya vaktiniz kalmıyor olabilir. İşyerinde veya evde uzaktan çalışırken sağlığınızı iyi tutmak aslında elinizde, bunun için bazı basit adımlar atmak iyi bir fikir olabilir. İşte tüm gün oturmanın etkilerini azaltacak masa başı egzersizlerini sizin için bir araya getirdik.

1. Günboyu Oturanlar için Omurga ve Sırt Egzersizleri

Fiziksel aktivitenin azalması kas-iskelet sistememizin bozulmasındaki önemli bir risk faktörüdür. Fiziksel aktivite ve egzersiz yorgunluğa ve hastalıklara karşıda direncimizi artırmaktadır. Tüm gününüzü bilgisayar başında çalışarak veya oturarak geçirenler için hazırlanmış sırt egzersizi önerilerine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

2. İşlerinizdeki Yoğunluğun Stresini Azaltacak Yüz Yogası

Günlük yaşam şeklimiz, çalışma koşullarımız ve stres sağlığımızın bozulmasına neden olabiliyor. Stresle baş etmemizi kolaylaştıracak bu yüz yogasına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

3. Üst Bedeni ve Boynu Rahatlatan Omuz ve Boyun Egzersizi

Çok fazla masa başı çalışmaktan boynumuzun gerildiğini hissederiz. Oysa egzersiz yapmak hem bu ağrıları azaltır hemde kaslarınızı güçlendirerek ileride daha az ağrı çekmenize yardımcı olabilir. Üst bedeninizi rahatlatacak boyun egzesizlerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

4. Esneme Hareketleriyle Sırt Ağrılarınızı Rahatlatacak Tüyolar

Vücudumuzda duruş bozukluğuna bağlı gelişen ağrıları azaltmaya yönelik bazı hareketlendirme ve esneme egzersizleri için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Hareketleri uygulamadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın!

Etiketler:
  • #ofis egzersizleri
  • # masa başıçalışanlar icin egzersiz önerileri
  • # günboyu oturanlar için pratik egzersizler
Yayınlanma Tarihi: 14 12 2020
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.