Teklif Al

Ofis İçin 6 Sağlıklı Atıştırmalık Önerisi


Ofisteyken sık sık acıktığınızı hissediyor ve bu açlığınızı bastırmak için iyi fikirlere ihtiyacınız varsa doğru yazıyı okuyorsunuz. Sağlıklı ofis atıştırmalıklarınızı tuzlu mu tatlı mı tercih edersiniz? İki seçenek içinde iş yerine götürebileceğiniz bu atıştırmalıkları hazırlamak oldukça kolay!

Ara öğünlerinizde, yorulduğunuzda, enerjiye ihtiyaç duyduğunuzda tüketebileceğiniz bu atıştırmalıklar hayatınızı kurtaracak. Bu şekilde abur cubur tüketiminizide azaltabileceğinize inanıyoruz. Gelin ilk başta zahmetsizce hazırlayabileceğiniz atıştırmalık önerilerine göz atalım.

1. Sağlıklı Kuruyemişler

Kuruyemişler enerji veren, zihin yorgunluğunu azaltan, vücudunuzu kuvvetlendirecek hızlı tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar arasındadır. Bu küçük boyutlu atıştırmalıklar boyutlarının aksine bir çok vitamin, protein ve mineral gibi besin değerlerini içinde taşımaktadır. Kuruyemiş tüketmenin bu avantajlarının yanı sıra dezavantajlarıda vardır. Kuruyemişlerin kalorileri görünüşlerinin aksine fazladır. Ama bu kalorilerle karşılaşmak istemiyorsanız bir avuç tüketmeniz yeterli olacaktır. Unutmayın her yediğiniz öğünde ve atıştırmalıklarda fazlası zarar olabilir. Tercihinize göre veya faydalarına göre ofis için kuruyemiş tabağınızı oluşturmayı sakın unutmayın.

bir kasenin içinde çeşitli kuruyemişler

2. Kuru Meyveler

Kuru meyveler sağlıklı bozulmaz bir aperitiftir. Öğünler arası tok tutmanızı sağlayacak bu atıştırmalıklar aynı zamanda size enerji verecektir. Bu doyurucu atıştırmalıkları isterseniz evde kendiniz hazırlayabilir isterseniz satın alabilirsiniz. Peki hangi meyveleri evde kurutabiliriz? Elma, kayısı, kavun, incir, şeftali, muz, vişne, böğürtlen, yaban mersini, üzüm, armut, ananas, portakal, hurma, kivi, mango, dut, çilek gibi birçok meyveyi kurutabiliriz. Bu sayede sağlıklı atıştırmalıklar elde edebilirsiniz.

Bir kadın yanına aldığı atıştırmalıkları avcuna döküyor

3. Kalsiyum Kaynağı Yoğurt

Sade şekersiz yoğurlar yüksek protein içeriği sayesinde sağlıklı birer ofis atıştırmalığı olabilir. Ayrıca kemikler ve dişler için önemli bir kalsiyum kaynağıdır.

bir kasenin içinde katkısız yoğurt

4. Kalorisiz Patlamış Mısır

Patlamış mısır lif bakımından oldukça zengin olmasının yanı sıra kalorisi düşük ofis atıştırmalıkları arasında yer alabilir. Yağlı tuzlu veya şekerli yapmamaya ya da böyle tercih ediyorsanız az yiyerek kalori dengesini ayarlayabilirisiniz.

Bir kasenin içinde patlamış mısır

5. Tok Tutan Havuç ve Humus

Humus nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, havuç suyu ve limon suyuyla yapılan lezzetli bir mezedir. Humus vücudunuz için sağlıklı yağlar, protein ve lif sağlar. Yanında tüketeceğiniz havuç ise bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Humus tariflerine bakmayı unutmayın.

Bir kasede humus ve tabağın kenarlarında taze sebzeler var

6. Kolay Hazırlanan Salatalar

Atıştırmalık fikri hem sağlıklı hem pratik olmalı diye düşüyorsanız salata tam size göre olabilir. Evde sevdiğiniz lezzetlerle hazırlayacağınız taze yeşilliklerle veya meyve sebzelerden oluşan salatada işyeri için iyi bir atıştırmalık tercihidir. Salatanızı hazırlarken en sağlıklı sebzelerin yeşil yapraklı sebzeler olduklarınıda unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

kavanozun içinde salata var

Son olarak yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Mert Büro Makineleri blog sayfamızda ofise dair yeni içeriklerimizi okumayı unutmayın. Ayrıca blog sayfamızda Ofisiniz İçin Fotokopi Makinesi Kiralamanın Avantajlarınada göz atabilirsiniz.

Etiketler:
  • #sağlıklı atıştırmalık önerileri
  • # ofis için sağlıklı atıştırmalıklar
  • # sağlıklı atıştırmalıklar
Yayınlanma Tarihi: 18 11 2020
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.