Teklif Al

Stresi Azaltmaya Yardımcı 4 Yöntem (Sakinleştirici Nefes Egzersizleri)


Günlük hayatta yaşadığımız pek çok farklı olay streslenmeye yol açabiliyor. Üstelik stres seviyesini kontrol altına alamadığımızda da sağlığımız olumsuz yönde etkileniyor. Daha iyi hissetmeye başlayabileceğiniz, stres anında kendinizi sakinleştirebileceğiniz nefes alma egzersizleriyle bu olumsuz etkilerden kurtulabilirsiniz.

Kontrollü nefes egzersizleri, kan basıncını düşürmeye, sakin ve rahatlama duygularını teşvik etmeye ve stresi hafifletmeye yardımcı olarak zihninizi ve vücudunuzu formda tutmanıza yardımcı oluyor.

Solunum ve nefeslerinizin gücünden yararlanmaya hazır mısınız? İşte yüzlerce yıllık yoga ve meditasyon geleneklerinden ödünç alınan kontrollü solunum egzersizlerini kullanarak rahatlamak için başvurabileceğiniz dört yöntem.

1. Nefesinizi Uzatın!

Stresli bir duruma tepki olarak kalbinizin daha hızlı attığını ya da zor bir görev veya olayla karşılaştığınızda avuç içlerinizin terlediğini fark ettiniz mi? Bu vücudunuzun strese karşı verdiği doğal tepkisidir.

Bu tepkiden kurtulmak için çoğu zaman derin nefes alırız. Fakat derin nefes almak sizi her zaman sakinleştirmeyebilir. Bunun yerine kapsamlı bir nefes vermeyi deneyin. Tüm havayı akciğerlerinizden dışarı itin, sonra sadece akciğerlerinizin hava solumak için işlerini yapmasına izin verin.

Ardından, soluduğunuz havadan biraz daha uzun soluk vermeyi deneyin. Örneğin, dört saniye nefes almayı deneyin, ardından altı saniye nefes verin.

Bu teknik, sadece bir kaç dakika; ayakta durmak, oturmak veya uzanmak da dahil olmak üzere sizin için rahat olan herhangi bir pozisyonda yapılabilir.

ofisde derin derin nefes egzersizi yapan adam

2. Ujjayi Nefes Egzersizi

Ujjayi solunum egzersizi Yoga uygulamalarında kullanılan bir nefes tekniğidir. Ujjayi nefesinize odaklanarak zihninizi sakinleştirmeniz için izin veren bir tekniktir. Burun deliklerinizden nefes alıp, ağızdan verme tekniğine dayanan bu nefes egzersizi sırasında sayı da saymanız gerekmektedir.

Dörde kadar sayarak yavaş yavaş burnunuzdan nefes alın, yine dörde kadar sayarak da ağzınızdan sessiz bir şekilde “A” harfini söyleyerek verin. Nefesinizin yarısını verdiğinizde ağzınızı kapatın ve “A” harfini söylemeye devam edin. Çıkardığınız sesin rüzgar sesine veya okyanus dalgalarının sesine benzediğini hayal etmeye çalışın. Bu sakinleştirici ve dengeleyici olabilir.

İlk başta, yeterince hava almıyormuş gibi hissedebilirsiniz, ancak teknik pratikte daha kolay hale gelmelidir.

komik sandalyede yoga ile nefes egzersizi yapmak

3. Eşit Nefes Alıp Verme Egzersizi

Daha önce koşarken veya tempolu başka bir aktivite yaparken “nefessiz kaldığınızı” oldukça hızlı fark etmişsinizdir. Ancak fitness ve yoga seviyeniz arttıkça, tüm bunlar değişir ve bu kadar kolay nefessiz kalmazsınız.

Eşit nefes alıp verme egzersizi eski pranayama yoga pratiğinden bir nefes alma şeklidir. Bu egzersiz, nefes verdiğiniz havayla aynı miktarda teneffüs ettiğiniz anlamına gelir. Oturma veya yatma pozisyonundan eşit nefes alıp verebilirsiniz. Hangi pozisyonu seçerseniz seçin, rahat ettiğinizden emin olun.

Gözlerinizi kapatıp, burnunuzdan nefes alırken 1-2-3-4'ü yavaşça sayın. Ardından aynı dört saniyelik sayı için nefes verin. Nefes alırken ve nefes verirken, ciğerlerindeki dolgunluk ve boşluk duygularına dikkat edin.

Eşit nefes almaya devam ettikçe, ikinci sayınız değişebilir. Nefes alıp verdiğinizden emin olun.

Sakinleştirici Nefes Egzersizleri

Size stresten uzak kalmanıza yardımcı olabilecek bir içerik hazırladık. Ayrıca sizi yazıcınızdan doğabilecek maddi ve teknik aksaklıklardan da uzak tutabiliriz. Dokümantasyonda kurumsal çözümler için bizimle iletişime geçebilir veya internet sitemizden teklif alabilirsiniz.

Etiketler:
  • #nefes egzersizleri
  • # stresi azaltma yöntemleri
  • # sakinleştirici nefes egzersizleri
Yayınlanma Tarihi: 05 08 2020
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.