Teklif Al

3D Yazıcı Kullanım Alanları ve Geleceği

3D yazıcı kullanan insanlar ve turuncu renkli 3D yazıcı örneği.

3D baskı, 3D yazıcı veya üç boyutlu prototip baskı, yıllar içinde her türlü sektörde kullanılan güvenilir bir üretim tekniği haline geldi. Peki 3D baskının ne olduğunu , 3D yazıcının kullanım alanlarının, geleceğinin ve tüm olası uygulamalarını gerçekten biliyor musunuz?

3D Baskı Nedir?

3D yazıcı, bilgisayar destekli bir makine olmakla birlikte 3 boyutlu nesneler üretmektedir. Standart kullanılan yazıcılar, dijital ortamdaki veriyi doğrudan kağıt üzerine aktarırken 3D yazıcılar, bilgisayarda dijital ortamdan aldığı verileri özel bir malzeme sayesinde 3 boyutlu model olarak somut hale getirmektedir.

3D yazıcılar ilk aşamada fiziksel nesneleri katman oluşturarak üretme işlemine başlar. 3D yazıcının şekillendirme materyali farklı olduğundan bu makine ile modeller baştan daha verimli ve daha az atık ile başarılı bir şekilde oluşturulur. 1980 yılında kullanılmaya başlanan 3D yazıcı teknolojisi, ilk olarak büyük boyutlu endüstriyel amaçlar doğrultusunda kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra geliştirilerek son dönemlerde daha ucuz ve tüketici pazarına açık bir teknoloji halini almıştır. Böylelikle insanlar bu teknoloji sayesinde ev ürünleri, yedek parçalar gibi birçok alanda üretimler yapmaya başlamıştır.

3D baskı ve 3d çizim

3D Yazıcı Kullanım Alanları Nelerdir?

3D yazıcı, neredeyse 30 seneyi aşkın süredir insanlar tarafından kullanılmaktadır.Bu süre zarfı içinde 3D teknolojisi ve kullanılan malzemeler sürekli geliştirilerek değiştirilmiştir. Malzemelerin ve teknolojinin değişiklik göstermesi ile aynı oranda kullanım alanları da sürekli gelişmeye devam etmiştir. 3D yazıcı teknolojisi günümüzde oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Otomotiv, eğitim, mühendislik başta olmak üzere birçok sektörde 3D yazıcının kullanıldığını görmek mümkündür. Ancak buna rağmen her alanda yeteri kadar da kullanılamamaktadır. Her sektör için kolaylık ve son derece teknolojik olan 3D yazıcı, aynı zamanda diğer tekniklere göre hem daha hızlı hem de daha ekonomiktir.

3D baskı veya 3D yazıcı kullanım alanları nelerdir gösteren çizim

3D yazıcı kullanım alanları;

  • Otomotiv parçaları üretmek için,
  • Mühendislik ve mimarlık alanında proje çizmek için,
  • Kuyumculuk alanında aksesuar tasarlamak için,
  • Sanat alanında,
  • Giyim alanında kalıp çıkarmak için,
  • Medikal parçalar üretmek için,
  • Diş sağlığı alanında dental üretimi için,
  • Beyaz eşya parçaları üretmek için,
  • Eğitimi desteklemek için yoğun şekilde kullanılmaktadır.

Türkiye’de 3D Yazıcı Kullanımı ve Geleceği

3D baskı veya 3D yazıcı nasıl kullanılır

3D yazıcı¸üç boyutlu nesneler yaratmak için kullanılan gelişmiş bir teknolojidir. Gerek eğitim alanında gerekse birçok endüstriyel alanda yoğun olarak kullanılmakta ve 3boyutlu nesnelerin üretimi gerçekleştirilmektedir. 3D yazıcı, Dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de rağbet gören bir teknoloji alanıdır. Eğitim materyallerini desteklemek için kullanılan 3D baskı, aynı zamanda otomotiv, dental, mimarlık ve mühendislik gibi birçok alanda proje çizimi ve projeleri boyutlandırma amacı ile kullanılmaktadır. 3D yazıcı, yaygın olarak kullanılsa da halen kullanım alanı sınırlıdır. Ancak 3D yazıcı teknolojisinin gelişmesi ve imkanların artması ile kullanım her geçen gün artmaktadır ve artmaya da devam edecek gibi görünmektedir. 3D baskı teknolojisi, hemen hemen her sektörde işe yarayan ve fayda sağlayan bir teknolojidir. Bu nedenle de teknolojinin ve imkanların gelişmesi ile gelecekte de hem dünya çapında hem de Türkiye’de 3D yazıcı teknolojisinin kullanım alanları her alana yayılması öngörülmektedir.

3D Yazıcı Teknolojisinin Faydaları

3D baskı veya 3D yazıcı geleceği

3 boyutlu yazıcı, kullanıcılara büyük avantajlar sağlamaktadır. Öncelikle 3D yazıcılar, ek materyallere gerek duymadan karmaşık geometrik şekilleri bile kolay şekilde 3 boyutlu olarak üretime geçirir. Az malzeme kullandığı için doğal olarak üretim aşaması diğer yöntemlere göre daha ekonomik olmaktadır. Aynı zamanda 3D yazıcı, kullanıcıya özelleştirme imkanı tanımaktadır. Şöyle ki; 3D yazıcı sayesinde herhangi bir materyal oluşturmak için sadece dijital 3D modeli değiştirmek yeterli olmaktadır. Böylece her ürün imalatında artı bir bütçe gerektirmez. 3D yazıcı, prototipleme alanında çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu alanda kullanılan 3D baskı teknolojisi, diğer yöntemlerin yarışamayacağı kadar hızlı ve ekonomik olmaktadır. Örneğin; diğer yöntemler ile ortalama 8 ayda yapılabilecek bir proje 3D yazıcı ile 10 hafta kadar kısa sürede yapılabilmektedir.

3D Yazıcı kiralamak ve hakkında daha fazla bilgi almak için Mert Büro Makineleri ile iletişime geçmeyi unutmayın.

Etiketler:
  • #3d yazıcı nedir
  • # 3d yazıcı kullanım alanları
  • # 3d yazıcının geleceği
Yayınlanma Tarihi: 30 11 2020
Beğendiyseniz paylaşın:

İhtiyaçlarınızı tespit edelim, size özel teklif sunalım!

Hangi modelle çalışmayı tercih edersiniz?

Karar vermekte zorlanıyor musunuz?Kiralamanın avantajlarına gözatabilirsiniz.